Як вибрати дитячу подушку

Сон займає важливе місце в житті дитини. Варто малюкові пропустити обідній відпочинок, як увечері починаються капризи, сльози, протести. Батькам слід сформувати асоціацію «Сон — це здорово, спокійно, добре», а також створити комфортні умови в дитячій спальні. Щоб зростаючий організм набрався сил, потрібен не тільки ортопедичний матрац. Знадобиться постіль із натуральних тканин і подушка за віком. «Невже потрібно враховувати, скільки малюкові років, при облаштуванні дитячої кімнати?», — здивуєтеся ви. Беззаперечно так! Далі розповімо, чому вік має значення та який наповнювач вибрати для подушки дитині.

Корисна інформація для всіх мам і батьків

Яку краще подушку вибрати дитині, точно знають педіатри. Що ж говорять фахівці з цього приводу? Для новонародженого немовля краще не купувати подушку, тим більше ортопедичний варіант. Таким малюкам варто спати на рівній поверхні без виступів, це буде сприяти правильному формуванню скелета та розвитку внутрішніх органів. Оптимальний матрац для ліжка — ортопедичний «Зима-Літо». Якщо хочеться купити подушку для новонародженої дитини, вибирайте максимально плоскі вироби з гіпоалергенного матеріалу. Наприклад:

Продукція для новонароджених є в розділі подушок для дітей в каталозі нашої компанії. Якщо ігнорувати рекомендації, можна нашкодити, зіпсувати здоровий сон немовляті.

Ортопедичні подушки створюють для дітей від 2-3 років. При їх виборі рекомендуємо аналізувати всі характеристики, а саме:

  • тканину чохла;
  • наповнювач;
  • форму;
  • розміри.

Розмірковуючи, яку подушку вибрати для дитини, пам'ятайте, що головним призначенням цього домашнього текстилю є підтримка голови, шиї та хребта. Зайва м'якість не забезпечує комфорт, а, навпаки, шкодить здоров'ю. Вона не характерна ортопедичним подушкам, при цьому відпочивати на них добре та приємно. Цей текстиль забезпечує дитячому організму підтримку. Незважаючи на відсутність м'якості, спати на ньому дуже зручно. Основою часто виступає високоеластична піна, яка забезпечує ортопедичний ефект. Пориста структура матеріалу швидко адаптується під положення голови, відновлює форму. М'язи шиї дійсно відпочивають, немає напруги.

Результат правильного вибору

Потрібно відповідально підходити до купування дитячої подушки — це факт. Тепер розповімо про прямий зв'язок між станом здоров'я та якістю текстилю. На «неправильній» подушці шия знаходиться в напруженому стані, внаслідок чого виникають проблеми з кровообігом і надходженням кисню до клітин головного мозку. На ортопедичному текстилі дитячий організм дійсно відпочиває, кров вільно циркулює по судинах, вони не пережаті.

Турботливі батьки, які відповідально підходять до організації сну дитини й вибору подушки, запобігають масі проблем і порушень з боку здоров'я. У їхніх дітей рідко формується неправильна постава, немає сколіозу та подібних патологій.

Цікаво: знаєте, чому так важливо, щоб шийні хребці під час сну перебували в розслабленому стані? Це запорука коректного функціонування кровоносної та лімфатичної систем, гарного самопочуття після пробудження.

Вибираємо за всіма параметрами

Якщо купувати дитячий текстиль, то тільки безпечний, гіпоалергенний, довговічний, зручний. Сучасні виробники також роблять його стильним і цікавим для маленьких користувачів, що підтверджують позиції з нашого каталогу. Зараз розповімо, яку подушку вибрати для сну дитині 2-3 років і більше.

Перший важливий момент — оцінюйте товар за всіма параметрами. Для вихованців дитячого садка не підійдуть плоскі варіанти, вибирайте серед ортопедичних моделей. Зверніть увагу на висоту валика, він не повинен виступати за плечі дитини. Для такої подушки потрібно дорости. Оптимальна висота — по плечі.

Наступний важливий параметр — наповнювач. У ортопедичних позицій їм виступає гіпоалергенний матеріал, якому властивий ефект «‎пам'яті»‎ і миттєве відновлення колишньої форми після пробудження дитини. 

Якщо ви вирішили купити класичну подушку, не рекомендуємо брати звичайний пухо-перовий виріб, у великої кількості дітей після сну на ньому виникають алергічні реакції. Винятками будуть варіанти, які пройшли багаторазову обробку та мають надщільний чохол із натуральних волокон. Однак вони не випереджають аналоги з синтетичним наповнювачем нового покоління.

Ортопедичні дитячі подушки від IDEIA — найкраще, що є на ринку України. Усередині них знаходиться антиалергенне волокно UltraSoft, а чохол виготовлений із м'якої й надміцної сітчастої тканини. Також є подушки із силіконізованим волокном і наволочкою зі 100%-ного ранфорса. Для холодної пори року виробники випускають продукти з вовняним наповнювачем, спати на них можуть тільки ті, у кого немає алергії на натуральний матеріал.

Добре себе зарекомендували вироби зі 100%-ного бамбука, шовку та тенсела. Їх досить складно знайти у продажу, але дитячий сон з ними буде безпечним. Ці матеріали, особливо тенсел на основі евкаліптового волокна й бамбука, мають антисептичні властивості. Виробники запевняють, що з появою цих подушок покращиться дитячий фізичний і емоційний стан.

Топ-3 необхідні властивості

Рекомендуємо вибирати дитячу подушку, якій притаманне таке:

  1. Пружність. Голова та шия не будуть провалюватися.
  2. Гіпоалергенність. Виключена поява негативних реакцій організму.
  3. Повітропроникність. Тіло буде дихати й по-справжньому набиратися сил.

Важливо: не завжди натуральні матеріали безпечні, а синтетичні — викликають дискомфорт. Потрібно дивитися на склад і властивості, щоб зрозуміти, безпечний виріб чи ні. Іноді алергічні реакції в дітей виникають, коли батьки купують подушку з натуральним наповнювачем, але не він викликає висип на шкірі й загальне погіршення самопочуття, а мікроорганізми, які з часом там з'являються. Мікроби та кліщі у штучних матеріалах не розмножуються. Виробники піддають чохол і наповнювач спеціальному обробленню. Це ще один привід вибрати дитячу ортопедичну подушку з інноваційних матеріалів.

Про подушки для годуавання можна почитати ТУТ.