Махрові вироби

Рушники, халати, дитячий текстиль, постільна білизна – далеко неповний перелік виробів, що виготовляються з махрового полотна. Сучасна текстильна промисловість пропонує великий вибір цих товарів різної цінової категорії. Пропонуємо розібратися, від чого залежить ціна, як обрати махровий виріб, що даруватиме виключно задоволення.

Махрове полотно – це м’яка на дотик, ніжна тканина. Поверхня складається з «ворсу», який утворюється з петель основних ниток. Подібна структура тканини додає полотну особливість «вільного дихання». Натуральна тканина приємна до тіла та добре всотує тканину. При її застосуванні відбувається легкий масажний ефект.

Оптимальним є, коли склад – 100% бавовна. Сьогодні ще широко входить у вжиток бамбукове махрове полотно. Власне тому, що виготовляється з рослинної сировини, вважається, що махра – це екологічно чиста тканина.

Безпосередня якість всотування махри залежить від щільності полотна. Виробник, який себе поважає, завжди вказує цей показник. Допускаються варіанти полотна від 300-800 г/м2. Цей показник підбирають індивідуально, в залежності від призначення виробу. Для рушників є оптимальною щільність 350-500 г/м2. Менша щільність під впливом вологи швидко зіпсує виріб. Більша – зробить важким та складним у догляді.

Ще один критерій, за яким визначають якість махрового полотна – це висота петель. Надто довгі будуть псувати зовнішній вигляд вже після першого прання. Надто короткі – знижують рівень всотування. Якісне полотно має однакові петлі по всій площі. Петлі не витягуються, якщо потягнути.

Додатковим критерієм якості виробу є відсутність запахів фарби або прілості. Хороший текстиль нічим не пахне і має стійке фарбування.

Обирайте товари вдумливо. Обирайте з IDEIA.

Як відрізнити пляжний рушник від банного читайте ТУТ