Чим відрізняється пляжний рушник від банного?

Чи замислювалися ви, як часто робите помилку, беручи до сауни пляжний рушник, а у відпустку до моря – банний? Так, це різні види текстильних виробів, і відрізняються вони відразу за кількома параметрами. Більш того, взятий через помилку банний рушник на пляж просто не здатен забезпечити потрібної практичності, що може затьмарити відпочинок. Щоб не допустити подібного результату, варто розібратися у відмінностях різних моделей та їх призначенні.

Основна різниця

Рушник для пляжу, на перший погляд, нічим не відрізняється від банного. Але якщо розібратися детальніше, то можна виділити 3 основні відмінності:

  1. Розмір. Пляжні зазвичай більші за банні на декілька сантиметрів (для порівняння: 75х150, 100х180 см проти стандартних 70х140 см). Різниця пояснюється нюансом використання. На пляжному заведено лежати, тоді як банним у сауні виключно витираються, зрідка в нього загортаються.
  2. Щільність полотна. У банних вона вища, і матеріал більш м'який. А моделі для моря – тонші. Причина в тому, що після лазні потрібно добре витертися, а на пляжі волога висихає під сонцем, і немає потреби у щільному рушнику.
  3. Дизайн. Пляжні зазвичай яскраві й барвисті, тоді як банні виконані в більш стриманому оформленні.

Крім цих властивостей, при купівлі варто враховувати індивідуальні характеристики товару.

Особливості вибору рушників для пляжу

Насамперед звертаємо увагу на матеріал. Полотно повинно бути з коротким ворсом, щоб у нього не набивався пісок. Ще важливо, щоб матеріал мав високу гігроскопічність і швидко висихав. Найбільш часто при виробництві пляжних рушників використовують такі тканини:

  1. Велюр. Моделі з нього відмінно вбирають вологу, стійкі до зношування.
  2. Мікрофібра. Це легка тканина, проста в догляді та довговічна.
  3. Махра. М'який матеріал, добре вбирає вологу, але варто вибирати вироби з коротким ворсом, вони простіші у догляді.
  4. Модал. Це екологічна тканина з високою гігроскопічністю, повітропроникна й легка.

Також варто звернути увагу на щільність матеріалу, розмір і довжину ворсу. Для пляжних моделей достатньо, якщо перший параметр буде в межах 300-400 г/м2. Що стосується розміру, то він повинен становити 2/3 зросту людини, не менше. Оптимальна довжина ворсу – до 3 мм.

Крім того, купувати пляжні рушники потрібно тільки від перевірених брендів і в надійних магазинах. Інакше можна потрапити на товар низької якості, який не виправдає очікувань.

Особливості банних рушників

Похід до сауни або лазні вимагає ретельної підготовки. Зокрема, потрібно вибрати підхожий рушник. Банні моделі випускаються в розмірі 70х140 см з таких видів тканини:

  • бавовна. Цей матеріал добре вбирає вологу та зберігає тепло, практичний у догляді;
  • бамбук. Характеризується підвищеною гігроскопічністю, простотою в догляді, стійкістю до зносу й деформації, володіє антибактеріальними властивостями.

Також, вибираючи рушник для сауни, варто звернути увагу на щільність. Вона повинна варіюватися в межах 450-750 г/м2, тільки такі вироби забезпечать хороше вбирання вологи. Довжина петель може бути понад 3 мм, але дуже пухнасту модель купувати не варто, оскільки під впливом високих температур і вологи (і після декількох прань) матеріал стане колючим і жорстким.

Загалом вибрати рушник для пляжу або лазні – не проблема. У лінійці продукції торгової марки «Ідея» домашній текстиль представлений у широкому асортименті. А на що конкретно орієнтуватися при виборі рушників для пляжу або лазні – ми розповіли вище.