Три способи визначити, що настав час змінити подушку

Скільки років вашій подушці? Насправді «вік» подушки напряму впливає на загальний стан здоров’я. Біль в шиї, головний біль, загальний стан розбитості вранці, поганий настрій все це може бути сигналом до того, що настав час змінити подушку. Нижче ми спробуємо розібратись, як визначити цей час пік і не псувати стан власного здоров’я, запобігаючи проблемам.

Поїхали?   

 

1️⃣ Ваша подушка дісталась вам у спадок від бабусі? Викиньте її негайно, адже вона на 100% вже є розсадником хвороботворних патогенних бактерій, збудників алергії, можливо, кліщів, а також великий пило колектор, що протягом всієї ночі знаходиться поруч з дихальними шляхами. Додайте до цього запах старовини, якого неможливо позбутися, і вийде повний набір «переваг». Догляд за натуральними подушками настільки складний, що напевно можна сказати, лише одне, це майже неможливо уникнути всіх цих проблем. Та й врешті, сьогодні вже не в тренді давати у спадок подушки. Віддавайте перевагу грошам, які можна витратити на подорожі. Ось де буде пам’ять та враження на все життя!

2️⃣ Ваша улюблена, така зручна подушка втратила обсяг у два-три рази або й взагалі перетворилась на млинець, вам весь час кортить підкласти під подушку руку, аби зробити її вище. Наповнювач подушки став неоднорідним та збився у грудки. Так, це ще одна ознака того, що час настав, а ви насправді вже затягнули. Панове, будьмо реалістами. На подушку 6-8 годин на добу спричиняється тиск нашими голівоньками. Яким би якісним не був наповнювач, яким би щільним не було його силіконове покриття, він втрачає пружність і зминається. Так, це цілком закономірне і природне явище. Це не вказує на те, що виріб був неякісним. Це вказує на те, що настав час подбати про нову подушку.

3️⃣ Ви відчуваєте дискомфорт, вранці болить шия, голова. В такому випадку є ймовірність, що ви неправильно підібрали свою подушку. Можливо, вона зависока. Якщо не допомагає регулювання висоти, краще спробувати інший варіант, ніж терпіти незручність.

В цілому, середній час життя подушки 1,5-2 роки. Це оптимальний час, який тримаються сучасні наповнювачі й здатні дарувати комфортний та якісний сон. Згодом вже уважно стежте за станом подушки, а як починаєте відчувати дискомфорт або перші ознаки – просто міняйте її на нову. Ваш сон того вартий.

Як правильно доглядати за подушками можна глянути ТУТ.