ДОВЖИНА ШТОРИ – ДО ПІДЛОГИ? ВИЩЕ чи, може, НИЖЧЕ...

Поговорімо про довжину? Сучасні дизайнерські рішення пропонують виходити за межі сталих уявлень про цю категорію. І якщо ще років 20 тому питання було однозначним: що значить нижче? То сьогодні вже далеко не все є таким однозначним.

Все зрозуміло з класичним баченням штор до підлоги. Підходить та з легкістю впишеться в інтер’єр будь-якого стилю і завжди в моді. Водночас всі ми знаємо, наскільки ця пана, мода, є примхливою. І те, що здавалось неприйнятним або застарілим якийсь час тому, стає модним чи впевнено повертається

Логічно, якщо ви обираєте, скажімо, фіранки для кухні, де підвіконня задіяне, як частина кухонних меблів, нема навіть сенсу робити штори до підлоги. Теж саме стосується дитячих інтер’єрів, де задля доступу світла біля вікна часто розміщують письмовий стіл.

Але сьогодні так само можна зробити акцент і у практичний бік. Скажімо, вам буде значно легше мити підлогу, якщо штори будуть на 10 см вищі від неї. Просто уявіть, скількох зайвих рухів ви позбавляєтесь. Тож зважуйте, як буде зручніше. Та приймати відповідне рішення.

Цікавим і водночас складним є рішення, коли ваші портьєри струменять згори вниз та красиво стеляться підлогою. Але подібне рішення буде не завжди доцільним. Оптимальне для великих приміщень, коли поруч з вікном у вас знаходиться вільний простір. Тоді ваші портьєри можна буде красиво розкласти, аби вони створювали неповторний шикарний акцент.

Будьте обережні, плануючи нестандартні рішення, аби не вийшло ефекту «як підстрілений» чи «дивне казна-що на підлозі». Враховуйте особливості свого інтер’єру. Наявність у квартирі маленьких дітей або домашніх тварин теж безпосередньо впливає на правильність прийнятого рішення. Порадьтесь з професіоналами й ваші штори зроблять саме той акцент, якого потребує кімната.

IDEIA підкаже, звертайтесь!

Який тюль обрати, якщо маєте домашнього улюбленця, читайте ТУТ.