ЧИ МОЖНА ПРАТИ РИМСЬКІ ШТОРИ? – ЛЕГКО!

Це питання ставить для себе кожна господиня, коли дизайнер пропонує їй такий варіант оздоблення вікна. І відповідь тут однозначна – так, можна і зробити це зовсім не складно. Догляд за римськими шторами взагалі мінімальний, а для прання треба звільнити полотно від системи.

Для того, щоб це зробити треба:

  1. Від’єднати основне полотно від системи. Звільнити полотно від верхньої балки. Штори кріпиться на липучках, тому просто від’єднайте її. Весь короб системи залишається на вікні, його знімати НЕ треба.
  2. Розв’язати шнури та витягнути їх з кілець.
  3. У системі римських штор використовується спеціальна тасьма, яку пришивають до основного полотна. Ця тасьма утворює тунелі для прутів. Третім етапом витягніть всі ці прути.

Все, полотно готово для прання.

Тканина римських штор переться в тому ж режимі, що і звичайні тюлі чи портьєри. Головне витримувати температурний режим і режим віджимання. Адже деякі види тканини можуть давати усадку, а деякі не люблять високу температуру. Тканину перуть руками, або в сучасних машинах на делікатному режимі. Краще використовувати рідину для прання або делікатний порошок. Заборонене використання агресивних хімічних сполук.

Сушити полотно варто природним способом у розвішеному стані. Прасувати на мінімальній температурі.

Для того, щоб змонтувати свою красу назад, повторюємо дії у зворотному порядку.

  1. Заводимо прути в тунелі тканини.
  2. Закріплюємо полотно на коробі системи липкою стрічкою.
  3. Проводимо шнур у кільця та закріплюємо на одному рівні.

Готово. Штора випрана. Краса на вікні.

Який тюль обрати, якщо маєте домашнього улюбленця, читайте ТУТ.