БИЙТЕ ЇЇ: як ДОГЛЯДАТИ за ПОДУШКАМИ

Дуже актуальне питання, яке часто ставлять клієнти, скільки служить подушка. Ми ж зі свого боку, хочемо його переінакшити та наголосити: ДОГЛЯД вирішує ВСЕ.

Найдорожча подушка не буде служити довго, якщо за нею не доглядати. Найпростіша прослужить добре, якщо все робити правильно. Просто зважте. Ми тиснемо на подушку протягом 6-8 годин щодня. Без додаткової фізіотерапії нікуди.

Що ж буде такою терапією? Запевняємо вас, простіше не буває! Треба яка можна частіше ЗБИВАТИ свої подушечки. Повірте, така проста процедура, значно збільшить експлуатаційний термін. Холофайбер у вас чи штучний пух, чи натуральне перо з пухом – подушки добре сприймають процедуру збиття. Таким чином ви не дозволяєте наповнювачу спаплюжитись, насичуєте подушку повітрям, підтримуєте її в об’ємному стані, а значить, вона служитиме вам значно довше.

Зіпсувати подушку завчасно може прання. А саме перевищення температурного режиму і застосування агресивних хімічних сполук. Поліефірне волокно, яке є основою сучасних наповнювачів, категорично не любить високих температур. Настільки не любить, що навіть сушити їх на відкритому сонці заборонено. Саме тому будьте обережні з цією процедурою. Не зловживайте. Частіше, ніж раз на рік просто немає потреби у пранні. Адже наповнювач не всотує вологу, не вбирає запахи, не накопичує пилу. (Звісно, якщо не сталось якоїсь неприємності). Там не заводиться шкідливі мікроорганізми. Не перевищуйте температуру, вказану на етикетці, віджимайте максимально делікатно. А по можливості, купуйте ті моделі, в яких передбачено, щоб верхній чохол знімався.

Зрозуміло, що використання постільної білизни теж сприяє гарному стану подушки та подовжує її експлуатаційний термін. Та тут, напевно, цей нюанс всі знають.  

Тож підсумовуємо. Не шкодуйте часу, на збивання подушки. Оптимально це робити вранці та ввечері, адже не забирає багато часу. Відповідально ставтесь до температурного режиму у догляді. Це не той випадок, коли й так зійде. Уникайте потрапляння агресивних хімічних сполук. І буде вам щастя.

Як визначити, що настав час змінити подушку можна прочитати ТУТ.