ВСЕ, що ТРЕБА ЗНАТИ про ЩІЛЬНІСТЬ КОВДРИ

Коли обираєш нову ковдру, хочеш не хочеш, стикаєшся з дивними цифрами. Інформація на сайті чи консультант в магазині сповіщає, що тут щільність така-то. Та чи завжди зрозуміло клієнту, що значить ці цифри та яку ж обрати? Зараз спробуємо все розповісти…

Щільність ковдри – це вважай те саме, що товщина наповнювача. Тобто вона вказує, який шар наповнювача знаходиться всередині. Відповідно, якщо наповнювача більше, ковдра виходить тепліша. Стандартно щільність вимірюється у грамах на метр квадратний.

Сьогоднішні виробники пропонують такі види ковдр:

  • Літня
  • Всесезонна
  • Зимова

Але така класифікація завжди приблизна. Адже єдиного стандарту не існує, а виробникам дозволено експериментувати, створюючи колекції. Тому для того, щоб визначитись наскільки теплий виріб ви обираєте, зручніше орієнтуватись саме на показник щільності.

100-150 г/м2 – це тонесенька літня ковдра. Переважна більшість літніх мають щільність 150, але бувають і виключення. Так, наприклад, в асортименті IDEIA ковдра 4 сезони має літню з щільністю 100 г/м2.

250 г/м2 – це буде демісезонний варіант. Ковдра для осені та весни, іноді на сайтах вказують, що вона всесезонна, але, скоріше за все, взимку під такою ковдрою буде не дуже комфортно, хіба що у вас ну дуже добре опалення в оселі.

300 г/м2 – типова всесезонна ковдра. Найбільш розповсюджений варіант для зими. Але під такою буде комфортно пізньою осінню, зимою, ранньою весною, та і взагалі, якщо літо не задалось – теж може бути дуже навіть ок. Все буде залежати від багатьох факторів. Іноді на сайтах її позначають як зимову, іноді, як всесезонну. Тож знову-таки, легше орієнтуватись саме на показник щільності.

400 г/м2 – цей варіант зустрічається не так часто, як 300. Але в колекції IDEIA є декілька моделей з такою щільністю. У нас вони позначенні як особливо теплі. Такі ковдри будуть комфортні у регіонах з суворою зимою, якщо ви знаєте, що у вас опалення не дуже, якщо відноситесь до людей, що весь час мерзнуть.

Тепер ви знаєте все, що знаємо про щільність ми.

Про вибір ковдри читайте ТУТ.