ЧОМУ КОВДРА СИЛІКОНОВА

Напевно всі з вас чули – це «силіконова ковдра». Це ствердження викликає багато питань та непорозумінь. Тому, якщо і вам не зрозуміло, що це значить, то цей блог для вас. Нумо, розберемося разом, що це за річ – силіконова ковдра.

Як наповнювач сучасних ковдр, як правило, використовують поліефірне волокно. Це більш практичний, та безпечніший матеріал, ніж більшість природних наповнювачів. Він антиалергенний та антибактеріальний. В цьому штучному матеріалі не можуть оселитися хворобливі мікроорганізми та інші, неприємні речі.

І до чого тут силікон, з’являється закономірне питання. А вся фішка в тому, що аби таке штучне волокно стало пружним та об’ємним, його обробляють силіконом. По суті виходить, що кожна ниточка волокна проходить обробку силіконом. А от вже від того, наскільки тонкими є поліефірні волокна, та наскільки рясно вони оброблені силіконом, залежить те, яким об’ємним буде наповнювач. Ми отримуємо або полотно, або тонесенький об’ємний штучний пух.

Ви можете сказати, що зовні цей наповнювач схожий на всім знайомий синтепон. Але ця схожість лише зовнішня. Властивості поліефірного волокна суттєво різняться від синтепону.

Поліефірне волокно саме завдяки силіконовій обробці тривалий час зберігає свою пружність та об’ємність. Цей матеріал не збивається, не береться грудками. Сучасний наповнювач, зберігаючи свої теплоізоляційні властивості, значно легший, ніж синтепон. І тим більше він значно якісніший ніж совєцькі ватяні наповнювачі.

Винахід способу обробки поліефірного волокна силіконом дозволив легкій промисловості зробити ряд кроків вперед. Дозволив створювати дійсно комфортні та якісні текстильні вироби. Забезпечив покупцям можливості отримувати доступні за ціною, легкі, об’ємні ковдри. Спростив вирішення питання тепла та комфорту зимової ночі.

Оброблене силіконом поліефірне волокно – це кардинально інша речовина, з іншими показниками теплоємності, повітропроникності, комфортності. Це безпека та простота догляду. Це можливість користуватися якісними речами по доступній ціні.

Варто лише спробувати. Торкнутись їх, відчути ту легкість і теплість.

IDEIA – Тепла Ніч в кожну оселю.

Про різницю цін на ковдри можна почитати ТУТ.