ЕКОНОМИМО НА ВИСОТІ

Всім привіт! Сьогодні ми розповімо трішки про те, яким чином можна заощадити при покупці штори, якщо вам потрібна не дуже велика висота. Адже естетика не завжди має бути дорогою. Вміння поєднувати красоту та доступність робить процес створення гарних інтер’єрів ще більш привабливим дійством.

Запропонований прийом часто використовують, якщо до вікна прилягає якась робоча поверхня, скажімо, кухонні меблі, або робочий стіл у кімнаті дитини, кабінеті дорослого. Такий варіант доступний на балконах / лоджіях, якщо ви оформлюєте їх шторними виробами, а не жалюзі. Є безліч інших варіантів, коли можна заощадити гроші, створюючи комфорт та затишок.

ТОЖ ПРОПОНУЄМО ЛАЙФХАК ВІД НАШИХ ДИЗАЙНЕРІВ

Висота штор в середньому сягає 3 метрів. Тож, якщо висота вікна та його ширина дозволяють, дизайнер пропонує варіант перевернути тканину. Зрозуміло, що подібний спосіб доступний, коли портьєра є однотонною, або на ній якийсь невиразний геометричний малюнок, перевертання якого не заважає сприйняттю образу кімнати. Зрозуміло, що цей спосіб не підійде, якщо ви обрали вензелі. Їхнє перевертання спотворить образ.

Аналогічно поступають і з тюлем. При чому, якщо тюль однотонний, наші майстрині зрізають обважнювач та охайно оброблять краї тюлю. А якщо тюль з вишивкою і має внизу фестони, то ці самі фестони тепер стануть цікавим рішенням для оформлення середини вікна милим рюшем. В такому разі доцільно оформляти тюль з двох частин, а рюш впускати посередині.

Далі в хід йдуть різноманітні підхоплення. Тут фантазія не покидає чат, можна вигадувати що завгодно, від готових заводських, яких маємо великий асортимент, до варіантів комбінованих, пошитих з такої ж тканина, різноманітних магнітів, намист тощо. І як результат, ви маєте миле віконечко та значно менші витрати на його оформлення.

ЯКЩО БРАТИ МАТЕМАТИЧНО, ЩО НАМ ДАЄ ПЕРЕВЕРТАННЯ

Оскільки штори відрізаються в ширину, а не у висоту, по факту ширини карниза, то є змога замовляти умовно кажучи, 1,5 м, а не 3, і відповідно, значно заощадити на вартості тканини для штор. В будь-якому проєкті саме ціна шторної тканини бере на себе левову частку витрат. Таким чином ви отримуєте файний вигляд оформленого віконечка. Бюджет всього проєкту не б’є по кишені з такою силою. Ви отримуєте задоволення від обновки.

Зауважте, подібний хід доступний, якщо висота самого вікна не перевищує 1,5 м, а його ширина дозволяє зробити нормальний коефіцієнт збирання. Адже, навіть при дуже сильному бажанні зекономити, головною ідеєю мусить бути естетика.

Звертайтесь за порадами до наших дизайнерів. Вони допоможуть зробити все найкращим чином.

Коли на тюлі зустрічається фестон, а коли обважнювач, читайте ТУТ.