КВІТОЧКА до КВІТОЧКИ – ПІДБИРАЄМО ТЮЛЬ до ПОРТЬЄРИ

«Скажіть, будь ласка, чи пасуватиме ця портьєра до цього тюлю?» - подібне питання наші консультанти чують мало не щодня, тож ми вирішили розкрити тему у пості. Адже у деяких речах варто покладатись не лише на художній смак, і підходити більш змістовно, оцінюючи багато інших нюансів.

Ситуації у клієнтів можуть бути різними. Скажімо, вже є портьєри, і до них підбирається тюль. Або навпаки, тюль висить, підбираємо портьєру. Або все робимо з нуля – і в будь-якому разі важливо враховувати основні принципи, за якими формується не лише колір, а і малюнок майбутнього проєкту.

Квіточка до квіточки, геральдика до геральдики, геометрія до геометрії. І дійсно не варто ліпити тюль з флористичним мотивом до портьєри, на якій крупні геометричні фігури чи медальйони вензелів. Ну ви нас зрозуміли.

Крупні вензелі на жакарді – то вже яскравий акцент у шторному проєкті. Тому, скажімо, тюль може бути однотонним. І навпаки, якщо у нас багатий на вишивку або набивний малюнок тюлю – ідеально до нього пасуватимуть однотонні портьєри, або варіанти, де переплетіння візерунку не занадто впадає в очі.

До однотонних портьєр пасуватимуть різні варіанти тюлів з вишивкою різного формату. Так само й однотонний тюль – ідеальний безпрограшний компаньйон до будь-яких портьєр.

Кольори підбираємо, після того, як визначились, якого акценту ви прагнете досягти. Зіграти на контрасті з меблями та шпалерами, або навпаки притишити ефект від них.

Наука поєднання – річ не проста, і якщо ви все ж сумніваєтесь, зверніться за порадою до спеціаліста. Але в такому разі, будьте готові почути ці поради. І, будь ласка, не питайте: «А що подобається вам?» Смаки у кожного різні, і те що вони не співпали, не значить, що у когось вони погані. Запитуйте про аспекти поєднання тканин, а не про смакові уподобання.

Про те, як орієнтуватися у модних тенденціях читайте ТУТ.