Два чохли – подвійна турбота про комфортний сон

Комфортний та спокійний сон залежить від багатьох факторів. Зручність використовуваних для сну аксесуарів, білизна, ковдра, подушка, займає не останнє місце у створенні необхідних умов.

Комфортна, звична, індивідуально підібрана подушка дуже впливає на якість сну. Від її вибору, можливостей та терміну експлуатації залежить повноцінне відновлення сил під час нічного відпочинку.

Сучасна подушка – основні види

Текстильна промисловість в наші часи має великі можливості для створення зручних, безпечних та доступних до покупки товарів. Сучасна подушка – це великий вибір виробів із різних матеріалів, різного розміру, різних конструктивних підходів.

Глуха подушка

Поширене конструктивне рішення – глуха подушка.

Класична подушка. Це максимально доступний за ціною бюджетний варіант. Вони прості у виготовленні. Тому що для їх пошиття потрібна мінімальна кількість виробничих процесів. Шиється чохол, набивається наповнювачем, зшиваються краї подушки. При виготовленні таких подушок використовують як класичні матеріали - пух, перо, так і сучасні наповнювачі на поліефірній основі. Поліефірне волокно та мікроволокно, оброблені силіконом.

Доступні глухі подушки різного розміру:

  • для односпальних та полуторних ліжок – 50х70
  • євростандарт – 80х40;
  • для двоспальних ліжок – 60х60, 70х70;
  • ортопедичні – 60х40;
  • для дітей віком від 4 років – 60х40 тощо.

По суті, це класичний з дитинства звичний нам варіант подушки для сну.

Модель із застібкою-блискавкою

Останнім часом набирає популярності модель із застібкою-блискавкою. Вони також виготовляються у всій розмірній сітці. Їх можна купити з урахуванням віку, сімейного стану та особливих потреб людини. Ми вже не один раз казали, що комфортна подушка для людини – це висота плеча. Вимірюється від шиї до краю плеча. Статура у людей може бути дуже різною. У дитини висота плеча одна, у кремезного чоловіка – інша. І кожному важливо, аби подушка була комфортною. Тож можливість прибрати чи добрати наповнювач – важливий конструктивний штрих, що робить виріб більш універсальним. 

Модель із застібкою-блискавкою – це менш бюджетний, проте більш вигідний варіант. Тому, при рівних умовах – тканина верху та наповнювач, ми радимо обирати варіант, в якому передбачено блискавку. Чохол із застібкою відкриває перед людиною, що використовує подушку, додаткові можливості.

Подібне конструктивне рішення дозволяє:

  • регулювати висоту та щільність подушки, додаючи або зменшуючи наповнювач;
  • відновлювати (реставрувати) виріб, додаючи наповнювач у міру його зношування;
  • повністю замінити наповнювач на щось більш екзотичне та дороге тощо.

Відкрита, не глуха, конструкція подушки вже забезпечує низку переваг у користуванні. Вона дозволяє підлаштовувати низку параметрів під індивідуальні потреби сплячого. Вона спрощує процеси продовження терміну активної експлуатації виробу.

Модель із двома чохлами на застібці-блискавці

Найзручніший, але недешевий варіант конструктивного рішення подушки – подушка з двома чохлами на застібці-блискавці. Та, як зрозуміло, він передбачає значно більшу кількість виробничих процесів, а також додаткові витрати матеріалів. Саме тому подушки з такою конструкцією коштують дорожче. Але і надають низку переваг своєму володарю. Але воно того варто…

Можливості подібної конструкції дозволяють:

  • регулювати висоту виробу під максимально комфортну для сну;
  • керувати щільністю подушки;
  • без особливих зусиль замінювати наповнювач;
  • при необхідності відновлювати зношений наповнювач;
  • під час забруднення, піддавати верхній чохол машинному пранню тощо.

Конструкція з двома чохлами на застібці значно продовжує термін життя виробу. Подушка – предмет індивідуального користування. До неї довго звикаєш. Без звичної подушки сон втрачає якість – стає тривожним і некомфортним. Два чохли на змійці дозволяють дуже довгий час користуватися однією подушкою – без втрати її первісних, і вже звичних властивостей:

  • форми;
  • розміру;
  • щільності;
  • приємних тактильних якостей;
  • свіжості та естетики.

Подвійний чохол захищає наповнювач. Який би наповнювач не використовувався в улюбленій подушці, якщо конструкція з двома чохлами, наповнювач не просочиться крізь тканину. Що забезпечить комфортний сон та спростить санітарно-гігієнічну обробку виробу.

Найкращий вибір – вдумливий підхід

Подушка з двома знімними чохлами із застібкою-блискавкою – найкраща пропозиція на цей час. Український текстильний центр IDEIA рекомендує – якщо ви вирішили оновити аксесуари для сну, зверніть увагу на подібні моделі.

Обирайте вдумливо, з IDEIA, а ми підкажемо кращі варіанти!