Прати чи не прати - значення маркування

Своєчасний та якісний догляд за тектсилем, який відповідає вимогам особливостей тканини, максимально продовжить термін його активної експлуатації. Дозволить довше насолоджуватися красою і функціональністю виробів. Заощадить час, зусилля і кошти - необхідні для вибору і покупки нового, в замін того, який вийшов з ладу.

Умови прання домашнього текстилю підказують спеціальні позначення, які розміщуються на бирках виробів. Кожен виробник, що поважає себе і клієнта, обов'язково додає дані про прання разом з інформацією про себе. Ці значки не завжди інтуїтивно зрозумілі. Але варто побачити їх логіку, як вони відкриваються, немов книга. Всі значки діляться на групи і в окремо взятій групі вказують на особливості догляду. Нижче міститься інформація, що стосується догляду за подушками і ковдрами IDEIA.

Температурний режим прання

Подібне маркування вказує на температурний режим прання, а цифра всередині – і є цей показник.

Вироби з позначенням 60˚С добре витримують високу температуру. Це говорить про високу стійкість виробу до нагрівання.

Прання виробів з маркуванням 40˚С допустиме при невеликому нагріванні. Подібний режим, забезпечує чистоту і приємний вигляд виробу.

Виріб з маркуванням 30˚С можна прати тільки в ледве теплій воді. Наповнювач, що знаходиться всередині не витримує вищу температуру и втрачає свої якості при нагріванні. Не ризикуйте.

Маркування, де щось перекреслено, вказує на те, що дія заборонена. Відповідно і в цій групі значків, вказує на те, що вироби не призначені для прання і повинні піддаватися санітарно-гігієнічної обробці альтернативними методами.

Хімічна чистка та відбілювання

Прання - не єдиний спосіб догляду за текстилем, до умов якого існують особливі вимоги.

Відбілювання - так чи ні?

У багатьох господинь, особливо, якщо виріб білий, часто з'являється спокуса – відбілити його, щоб знову стало, як новеньке. Але не забувайте, що відбілювання, по суті, це вплив хімічно активними речовинами. І проводити цю процедуру треба в точності дотримуючись рекомендацій виробника. У більшості випадків ковдри і подушки видбілювати не можна. Так як відбілювач, особливо хлор, деформує структуру наповнювача і руйнує її. Але бувають і виключення.

Даний значок повідомляє, що виріб можна видбілювати засобами, що не містять хлор.

 

 

 

 

Подібне маркування попереджає, що структура тканини не призначена для обробки відбілювачами - незалежно, входить в їх склад хлор чи ні. Розміщується на більшості виробів домашнього текстилю.

 

 

Хімічна чистка - так чи ні?

Вироби, марковані подібним чином, можуть піддаватися хімічному очищенню спецзасобами, на основі перхлоретілена.

 

 

 

 

Дане позначення сповіщає, що виріб не можна піддавати хімічній обробці.

 

 

 

 

Віджимання і сушіння

Дотримання вимог до віджимання і висушування виробів після прання важливий момент для збереження функціональних і естетичних якостей виробів. Розроблені графічні позначення дозволяють визначитися з наявними вимогами і не припуститися помилки.

Даний значок повідомляє про те, що виріб можна віджимати і сушити в машинці, не боячись пошкодити його міцність та візуальні якості.

 

 

 

 

Якщо виріб позначено наступним чином, його не можна віджимати і сушити в машинці.

 

 

 

 

Виріб, промаркованих подібним чином, можна сушити в делікатному режимі і віджимати в машинці на низьких оборотах.

 

 

 

Текстиль та прасування

Різноманітність матеріалів, використовуваних в сучасному текстилі, вимагає обережного поводження з виробами. До складу багатьох тканин входять синтетичні нитки, що забезпечують вироби безліччю корисних якостей, але вимагають уважності при бажанні скористатися праскою.

Наявність даного маркування на виробі повідомляє про те, що його не можна піддавати дії праски.

Також, необхідно пам'ятати, що навіть при відсутності спеціальних маркувань, подушки і ковдри не дружать з праскою.

 

 

Сучасний текстиль - зручність, комфорт і безпеку при правильному догляді

Вироби з сучасних тканин представлені у величезному асортименті. Мають якості, що забезпечують простоту і комфорт їхнього використання. Вони виготовляються з безпечних для здоров'я, красивих і максимально практичних матеріалів. При дотриманні нескладних правил догляду, готові служити дуже довго. Радуючи своїм витонченим зовнішнім виглядом. Поширюючи теплоту, комфорт і затишок навколо себе.

Як прати подушку можна прочитати ТУТ.