М'ЯКА ПОДУШКА, НАПІВМ'ЯКА ПОДУШКА, ЖОРСТКА ПОДУШКА - РОЗБИРАЄМОСЯ В ТЕРМІНОЛОГІЇ

Відразу зауважуємо, що розглядати щільність подушок ми будемо на прикладі сучасного поліефірного наповнювача. Інші варіанти, наприклад, пух, перо, гречана лузга тощо – мають свої особливості. Їх не можна розглядати разом.

По-справжньому м’яка подушка виходить з наповнювачем, який є аналогом пуху. Його так і називають – штучний пух. Офіційна назва цієї речовини це поліефірне МІКРОволокно високої якості. Воно тоненько, щільно оброблене силіконом, що і робить його пухким пружним об’ємним та дійсно м’якеньким. Подушки з наповнювачем штучний пух – це м’якість у чистому вигляді.

Напівм’який рівень жорсткості може досягатись двома шляхами. Всередину покладено наповнювач штучний пух, але при цьому подушка має стьобаний чохол та щільно наповнена, і таким чином змінено її м’якість в менший бік. Така подушка, підсилена чохлом, добре тримає форму та швидко відновлює.

Інший варіант напівм’якої або вже середньої подушки за жорсткістю – це коли всередині знаходить поліефірне волокно, загорнуте у кульки. Кульки роблять його пружним. Це волокно так само оброблене силіконом, але самі ниті є товщими та рівень обробки силіконом менший. Цей варіант наповнювача дешевший. А сама м’якість буде більше залежати від того, наскільки щільно набита подушка. Якщо наповнювача менше, вона буде м’якішою, якщо більше – жорсткішою.

Жорсткі подушки з наповнювачем кульки виходять внаслідок того, що подушка сильно набивається. Наприклад, подушка Comfort – напівм’яка, має вагу 550 г. В той час як Air Dream Exclusive – жорстка, має 700 г. наповнювача. При одному розмірі, це додає подушці висоти та жорсткості. Чим більше наповнювача, тим жорсткішою буде подушка.

Для того, аби зробити речі універсальними, адже статура у людей є різна, ми робимо конструкцію подушок, при якій ви можете прибрати або додати наповнювач. Чохли мають застібку блискавку.

Чому важливо, щоб подушка мала два чохли, читайте ТУТ.