ШТАПЕЛЬ. ЯСКРАВИЙ ШТАПЕЛЬ

Штапель – це одна з найпопулярніших тканин для яскравих літніх образів. Вона приємна до тіла, зносостійка, проста у догляді, не вигорає на сонці, не парує, красива, легка. Ця тканина може мати безліч цікавих та яскравих принтів. Власне за це штапель цінують модниці.

Зі штапелем комфортно працювати під час шитва. Він пластичний, красиво збирається, добре тримає форму – і за це його полюбляють кравчині. Цій тканині доступні шикарні повітряні довгі сукні у підлогу. З нього можна створити легкі літні спідниці, блузи, сорочки, топи й навіть брюки. Що там і казати. Будь-який літній образ стане яскравим з цією тканиною.

Водночас штапель є дуже різний. Тоненький, щільніший, з домішками синтетичних нитей, які поліпшують його властивості. Класичний штапель виготовляється зі змішаних волокон віскози та бавовни. Зрідка можна зустріти не змішаний варіант. А для того, аби тканина не втрачала кольору і менше зминалася, до полотна додається синтетичне волокно (лавсан, еластан тощо) у невеликій кількості. Можливе різне співвідношення віскози, бавовни та синтетичного волокна, але синтетичного не більше 10%. Подібне поєднання робить штапель ідеальним для спекотної погоди та забезпечує високу повітропроникність, гігроскопічність. Шкіри вільно дихає, а у виробах зі штапелю дуже комфортно знаходитись.

Навіщо додається синтетичне волокно? Воно покращує властивості полотна. Пам’ятаємо, що натуральна тканина дуже сильно зминається під час носки. Еластан робить її стійкішою та щільнішою.

Безумовна перевага тканини це її доступна ціна. Але, купуючи штапель зауважуйте, що тканина сідає у 99% випадків. Знову ж таки, це властивості бавовни. Просто враховуйте це та додавайте відсоток на усадку.

В IDEIA великий асортимент яскравого штапелю на будь-який смак. Звертайтесь!

Про трендові тканини цього літа читайте ТУТ