Трендові кольори 2021

Колір чарівництва 2021 року

Головним кольором 2021 року, за твердженням інституту кольору Pantone, буде жовтий (Illumination) і сірий (Ultimatum Gray). Як стверджує це авторитетне джерело, сірий і жовтий - незалежні кольори, які найкраще зображають настрій 2021 року. Вони символізують позитив і силу, глибоке міркування і позитивні враження. Сполучення цих двох кольорів підкреслюють, підтримують один одного. Утворюють палітру, з якої буде працювати світ моди й дизайну в році, що наступив.

Хто вигадує «кольоровий настрій» року

Інститут кольору Pantone - дослідний центр всесвітньо відомого авторитета в області колірних рішень, компанії Pantone.

Компанія Pantone займається розробками та популяризацією нових колірних рішень з 1962 року. Її представники, два рази на рік, проводять «мозковий штурм». Розробляючи нові колірні рішення. Перевіряючи їх відповідність світовим подіям. Відстежуючи долю запропонованого «коліронастрою» року.

Чому жовтий і сірий - колір чарівництва 2021 року

Інститут кольору Pantone заявляє, що поєднання сірого і жовтого надихає і дає надію. Що жовтий (Illumination) - колір надії, тепла, енергії та оптимізму. Що сірий (Ultimatum Gray) - колір твердості, витриманості, практичності та надійності. Сполучення цих двох кольорів відкривають досить велике поле для світу моди 2021 року. Забезпечує необхідний ступінь свободи при створенні найнесподіваніших дизайнів інтер'єру.

2021 рік - унікальна подія світу моди та дизайну

Щороку співробітники інституту кольору, грунтуючись на безлічі чинників культурного, політичного, наукового та економічного життя, вибирають колір, який повинен зображати тенденцію року. Кольором 2020 року, за твердженням інституту, був «класичний синій».

Прогноз, що видається інститутом з приводу головного кольору року, іноді підтверджується, іноді ні. Непередбачуваність життя вносить свої корективи, змушуючи «творців моди й дизайну» вносити зміни на ходу.

2021 рік - перший рік, символом якого стануть не один, а два кольори. Що змушує думати - новий рік обіцяє багато цікавих, позитивних, яскравих вражень.

Про трендові тканини 2021 року можна почитати тут