Покривало чи саше – що обрати

Вишуканий інтер'єр спальні – не розкіш, але потреба. Вдало підібране рішення забезпечить необхідний для комфортного відпочинку ефект. Налаштує стомлену денними переживаннями психіку на потрібний лад. Дозволить повноцінно розслабитися та відновити сили для наступного дня.

Що вибрати в якості покривала на ліжко? Класичний, звичний з дитинства варіант чи модерн, сучасне та незвичайне рішення? Звичне покривало, що повністю приховує постільну білизну, або саше – яке підкреслює всі переваги вишуканого ліжка?

Можна сказати, що це справа смаку і кожне рішення має переваги. Однак, перш ніж вибрати варіант, що найбільш влаштовує вас, варто вивчити ці переваги та ознайомитися з відмінностями.

Класичне покривало – або класика ніколи не вийде з моди

Класичний варіант оформлення заправленого ліжка – змалку знайоме всім покривало. Це практично, красиво та зручно. В умовах обмеженого простору, обумовленого старим радянським плануванням квартир, дозволяє використовувати заправлене ліжко як диван або крісло.

Стандартне покривало повністю приховує від погляду постільну білизну. Його наявність зберігає свіжість та чистоту заправленого ліжка. Діапазон модельного ряду дозволяє підібрати зразок, що ідеально поєднується з будь-яким інтер'єром кімнати. Можливості сучасних матеріалів дозволяють прати в машинці, спрощуючи санітарно-гігієнічну обробку виробу.

Стандартне покривало – ідеальний варіант, коли простір обмежений і кімната використовується не тільки для сну, але і як приміщення з іншим функціональним призначенням:

  • для прийому гостей;
  • для навчання чи інтелектуальної роботи;
  • для гри з дітьми тощо.

Його використовують для оформлення ліжка:

  • у спальній;
  • у дитячій чи підлітковій кімнаті;
  • у кімнаті, яка, у зв'язку з обмеженим простором, поєднує кілька функціональних призначень.

З недавнього часу стали набирати популярності інші способи оформлення ліжка.

Саше – зручно, незвично, сучасно

Покривало-саше – нестандартне, незвичайне рішення для оформлення інтер'єру спальної кімнати. Воно не приховує, а навпаки підкреслює, красу та вишуканість постільної білизни. Воно забезпечує додатковий декор застеленого ліжка. Підкреслює його функціональність, комфорт та витонченість.

Першими почали використовувати подібний спосіб оформлення заправленого ліжка готелі, санаторії, інші рекреаційні та оздоровчі заклади. Ефективність такого рішення виявилася настільки високою, що мода на саше поширилася і на інтер'єр особистих спалень.

Саше – це вишукане покривало, яке приховує лише частину ліжка. Це вузька смуга тканини. Воно підкреслює витонченість сучасного постільного приладдя. Воно нічого не приховує від погляду. Воно створює візуальний ряд, який забезпечує необхідний зовнішній вигляд – охайність, свіжість, комфорт.

Саше – варіант, який не передбачає використання ліжка в будь-якому іншому сенсі, крім прямого призначення. Його використання підкреслює наявність вільного простору та цінність інтер'єру. Його наявність свідчить про достаток, комфорт та розкіш оформлення житлового приміщення.

Вибір – цінність сама по собі

Вибір між класикою та модерном – справа смаку та індивідуальних уподобань. Є широкий асортимент, як звичайних покривал для ліжка, так і саше. Є можливість замовити ексклюзив. Те, що підходить саме вам. Широта цього асортименту дозволяє придбати якісний, красивий, приємний на дотик виріб, що максимально відповідає смакам та потребам покупця. І саме можливість вибрати і є головною цінністю сучасності.

Про те, як не загубитися серед модних тенденцій – читайте ТУТ.