Гіпюр – вишуканість вечірніх суконь

Вечірня сукня – стильна, витончена, саме ваша, мусить бути в гардеробі будь-якої жінки. І одною з найкращих тканин для її шиття по праву вважається гіпюр.

Гіпюр – це візерунки на сітчастій основі. Він – шикарний. Легкий напівпрозорий ніжний і дуже пасує до жіночних моделей вечірніх суконь. Його обирають для створення романтичних та святкових образів. Він широко застосовується  при створенні весільних суконь. Ним же оздоблюють жіночу білизну. Гіпюр дуже вишуканий та елегантний. Поєднує у собі рельєфне мереживо та тонесеньку основу, що дозволяє створювати неповторні моделі. Тендітні, стильні, вишукані.

Вважається, що сама тканина вперше з’явилась у Венеції, приблизно у другій половині 16 ст. Але є відомості про те, що деякі елементи одягу прикрашались аналогічним за плетінням мереживом ще за часів єгипетських фараонів. У місцях захоронення археологи знаходять його залишки у різних країнах. Тому і не скажеш однозначно, де воно з’явилось вперше. Венеція – це офіційна версія.

Зрозуміло, що виготовлялась така краса вручну і коштувала дуже дорого. Його цінили за естетику, красу, складність плетіння. А дозволити собі гіпюр могла далеко не кожна родина. Власне тому, одяг та речі, декоровані ним, зустрічались хіба що у знатних та багатих панів.

Здавна майстрині зображали на гіпюрі рослинно-квіткові візерунки, тварин, людей і навіть біблійні мотиви. Навчились робити елементи дуже дрібненькими, ніби то розсип. Вдосконалювались техніки виготовлення цього матеріалу.

На щастя, сьогоднішня промисловість дозволяє виготовляти гіпюр у достатньому обсязі, аби зробити доступним будь-якій жінці. Адже кожна з нас заслуговує на елегантність та шикарність.

За основу гіпюру беруться найрізноманітніші ниті. Це може бути шовк, бавовна, льон, віскоза, люрекс, лайкра, поліестер тощо. В сучасних умовах, це переважно органічне поєднання натуральних та синтетичних нитей. Основний візерунок – органічна сировина, сітка – синтетична. Полотно може бути прикрашено бісером та паєтками. Виробник, який поважає своїх покупців, завжди вказує процентне відношення сировини, що використовувалась для створення матеріалу.

У більшості випадків, для створення одягу, гіпюр комбінують з іншими тканинами, адже він занадто прозорий. Це може бути і шовк, і шифон, і атлас, і шовк-атлас. Подібне поєднання дозволяє додати образам завершеності та шарму. І знову ви можете фантазувати при виборі тканини компаньйону. Хтось підбирає основу і гіпюр тон в тон, хтось полюбляє грати з контрастами. Все залежить від вашого власного смаку та вподобань, від того, який саме образ ви хочете реалізувати. Створіть своє поєднання, що пасуватиме особисто вам.

На нашому сайті ви можете замовити гіпюр від найкращих світових виробників. Італія - офіційна батьківщина цієї тканини, Туреччина – конкурує з нею у елегантності, Корея. Нам є що показати.

Обирай вишуканість з IDEIA.